Παραγωγή
Η παραγωγή αρχίζει από:
1-15 Μαΐου
Νομός Λακωνίας, Περιοχή: Βιγλάφια
Χαρακτηριστικά:
- φρέσκο σκόρδο (πράσινο)
- μικρές ποσότητες
- μέτριο μέγεθος
- πολλές σκελίδες στον καρπό
15 Μαΐου – 10 Ιουνίου
Νομός Ευβοίας, Περιοχές: Ψαχνά, Καστέλλα, Πολιτικά
Χαρακτηριστικά:
- αρκετές ποσότητες
- μεγάλα μεγέθη
Σημειώσεις: Οι ποικιλίες είναι δύο, λευκά σκόρδα (ντόπια σπορά) και κόκκινα, (λευκά σκόρδα που στην εξωτερική τους επιφάνεια εμφανίζουν κόκκινους ιριδισμούς). Σε αυτά η σπορά προέρχεται από την Κίνα. Η ποιότητα της παραγωγής αυτής είναι καλή και η διάρκεια ζωής των σκόρδων είναι 3-4 μήνες.
10 Ιουνίου – 30 Ιουνίου
ξεκινά η παραγωγή στη Ν. Βύσσα, Έβρου
Χαρακτηριστικά:
- λευκά σκόρδα
- μεγάλα μεγέθη
- πλούσια γεύση
- εξαιρετική αντοχή στο χρόνο (έως 7 μήνες)
*Από την περιοχή της Βύσσας υπάρχει διαθεσιμότητα μέχρι το μήνα Μάρτιο.
Από τα Χριστούγεννα μέχρι την Άνοιξη γίνονται παράλληλες εισαγωγές από Αργεντινή και Κίνα για πελάτες που επιθυμούν εισαγώμενα σκόρδα. Άλλες περιοχές στην Ελλάδα που παράγουν σκόρδα είναι η Τρίπολη, ο Πλατύκαμπος Λάρισας, η Κεφαλονιά, η Μήλος, το Κουφόβουνο Διδυμότειχου.
Η Μυρτσίδης E.Ε. διοχετεύει τα προϊόντα της: